De geschiedenis van Entremont

descente_meules_1950

Er was eens... Entremont

De geschiedenis van Entremont begint in de Haute-Savoie, met in de hoofdrol de liefde... van drie broers voor een kaas: de Emmentaler. Zij hadden werkelijk een fijne neus, die broers Entremont, toen zij in 1948 hun kaashandel begonnen! Twee jaar later laten zij namelijk al uit de alpenweiden de eerste kaaswielen met hun naam naar de kelders van Annecy brengen.

De eerste productie blijkt meteen al van uitstekende kwaliteit te zijn. De Emmentaler wordt al gauw een ster onder de kazen die op geen enkele kaasplank mag missen en laat zich vervolgens maar al te graag in iedere keuken smelten. Een kaas is geboren en dit is nog maar het begin van het verhaal…

70 jaar in het kort…

1948

Oprichting van de onderneming Entremont in Annecy door de broers Entremont.

1950

De eerste kaaswielen afkomstig van de alpenweiden worden gerijpt in de kelders van Entremont in Annecy.

1972

Begin van de activiteit van het “voorverpakken” en lancering van de eerste communicatiecampagnes van “Kaasmeester Entremont”.

1983

Entremont verschijnt voor het eerst op de televisie.

1984

De beroemde Franse slogan “Entremont, c’est autrement bon” doet zijn intrede.

1993 & 1996

Entremont neemt achtereenvolgens de firma Juragruyère (Emmentaler en Comté) en Stegmann (Duitsland) over.

1999

Overname door NPM (Nationale Portefeuillemaatschappij) ter hoogte van 75%

De jaren 2000

De jaren 2000 worden gemarkeerd door de overname van Eurosérum, de oprichting van Beuralia (met SODIAAL en Union Beurrière), gevolgd door die van Nutribio (met SODIAAL) en de oprichting in 2005 van Entremont Alliance (met de branche zuivelproducten van UNICOPA).

2011

Entremont wordt een vennootschap van de Coöperatieve vereniging SODIAAL, de grootste zuivelcoöperatie van Frankrijk.