Emmental Affinage de Tradition Entremont

 

Traditie smaakt naar meer!

Van onze erkende vakkennis is de vervaardiging van de Emmental Affinage de Tradition een van de meest geslaagde voorbeelden. Dankzij de ervaring van onze kaasmeesters vervaardigt Entremont kaaswielen van Franse koemelk die volgens de traditionele methode gerijpt worden. Bij deze eeuwenoude methode, herkenbaar aan zijn officiële stempel, rijpen de kazen op houten planken in de open lucht. Minstens zeven weken in de kelder zijn nodig om de aroma’s en smaak tot volle rijping te laten komen. De kazen worden verzorgd en omgedraaid door onze kaasrijpers, zodat op het moment van het proeven een optimale kwaliteit bereikt is.

De geschiedenis van de Emmentaler in het kort

De Emmentaler ontstond in de Middeleeuwen, in een Europese regio die nu Zwitserland heet. Deze eeuwenoude kaas heeft zijn naam te danken aan een rivier en een dal in de buurt: de rivier Emme en Tal, het Duitse woord voor dal. We moeten niet vergeten dat in die tijd de enige manier om verse melk te bewaren deze tot kaas te bewerken is! Deze voedt het gezin gedurende de lange wintermaanden en vormt een belangrijke bron van inkomsten gedurende de zomer. Het feit dat meerdere boeren de melk voor de kaas leverden, zorgde dat toen al zulke grote wielen Emmentaler vervaardigd konden worden.