Door Entremont in een modern jasje gestoken Raclette

4 personnes

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g raclettekaas van Entremont
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • Enkele roze peperkorrels
  • ½ bosje fijngeknipte dille

 

  • 1 bakje paddenstoelen
  • 1 sjalotje
  • 20 g boter

 

  • 2 wortels
  • Enkele roosjes broccoli
  • Zout, peper

 

Bereiding

 

Raclette met paddenstoelen

Was de paddenstoelen, laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes.
Schil het sjalotje en snijd het fijn.
Laat het sjalotje in de koekenpan slinken in de boter, voeg de plakjes paddenstoel toe. Voeg zout en peper toe en laat het geheel enkele minuten bakken. Houd het gerecht warm.

 

Healthy Raclette

Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Spoel de broccoli af. Kook de groenten in een grote pan met kokend water en zout. Laten uitlekken. Vervang de aardappels door gestoomde groenten.

 

Zee-Raclette

Snijd de gerookte zalm in reepjes. Voeg een paar fijngemalen roze peperkorrels en een paar takjes dille toe. Dien het gerecht op met de gesmolten kaas en de gekookte aardappels.

 

Photo Credits : Stéphanie Iguna @Geekandfood

 

Recept afdrukken