« Egg in a bread » met geraspte emmentaler kaas van Entremont

« Egg in a bread » met geraspte emmentaler kaas van Entremont

Ingrediënten:

  • 1 broodje
  • 1 ei
  • 1 lente-ui
  • Geraspte Emmentaler kaas van Entremont
  • 1,5 eetlepel lichte room

Bereiding:

Snij het broodje in twee en leg de bovenste helft opzij. Maak met behulp van een lepel een holte in het midden van de onderste helft van het broodje.
Maak een kleine snede aan de zijkant van het broodje tussen het kruim en de korst om het witte broodkruim weg te krijgen.


Verwijder het witte broodkruim en bak het broodje gedurende 3 minuten op 180°C.


Giet 1,5 eetlepel lichte room in de bodem van het broodje. Bestrooi met geraspte Emmental Entremont kaas.


Doe het wit van een ei op de geraspte Emmentaler kaas. Hou het eigeel apart. Bak ongeveer 8 minuten op 180°C.

Haal uit de oven en voeg eigeel toe. Laat het bakken tot het begint te stollen maar niet tot het hard is.
Plaats 5 minuten voor het einde van het bakken de bovenste helft van het broodje in de oven, met de gesneden kant naar boven op de bakplaat.

Bestrooi het ei met de stukjes lente-ui. Dek af met de bovenste helft van het broodje en serveer met salade.

Fotocredits: Stéphanie Iguna @Geekandfood

Recept afdrukken