Emmentalerfondue met duo van pens

Ingrediënten
Voor 16 spiesjes
- 16 witte minipensjes
- 16 zwarte minipensjes
- 16 grote witte druiven
- 16 kleine brochettestokjes
Fondue met Franse emmentaler
- 1 klein teentje knoflook
- 6 cl droge witte wijn
- 225 g geraspte Franse emmentaler
- 1 afgestreken koffielepel bloem
- 1 koffielepel kirsch
- zwarte peper
Bereiding
Spiesjes : Bak de minipensjes om ze te kleuren in een pan met wat olie. Maak vervolgens de spiesjes door afwisselend zwarte en witte minipensjes en druiven op de stokjes te steken. Hou ze vervolgens warm.
Bereiding van de fondue : wrijf de binnenkant van een fonduepot of kookpot in met de knoflook.
Giet de witte wijn erin en breng aan de kook, zet dan het vuur zachter.
Meng in een slakom de geraspte emmentaler met de bloem. Voeg die bereiding beetje bij beetje bij de wijn; blijf voortdurend roeren om het mengsel vloeibaar te houden en niet te laten aanbranden.
Wanneer de kaasbereiding mooi romig en homogeen is, kan u de kirsch en de peper toevoegen.
Presenteer de fondue in de fonduepot of in kleine kommetjes. Serveer onmiddellijk met de spiesjes.
Wijnsuggestie : witte Jurawijn
Delen