Gegratineerde pannenkoek met emmentaler Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Gegratineerde pannenkoek met emmentaler Entremont

Ingrediënten

:

250 g boekweitbloem
1 ei
35 cl water
7 g zout uit de Guérande
30 g boter
30 g bloem
25 cl melk
100 g geraspte emmentaler Entremont
Nootmuskaat
150 g geraspte emmentaler 
4 plakjes ham 
 

Bereiding

:

Doe het boekweitmeel in een grote slakom en maak een kuiltje in het midden. Breek er het ei in.

Giet het water rustig in het kuiltje en meng geleidelijk. Klop met een klopper om het beslag luchtig te maken.

Laat één uur of langer rusten.

 Voeg na een uur wat water toe als het deeg te dik is.

Smelt ondertussen een klontje boter in een pannetje.

Voeg het meel toe. Meng en laat twee minuten aanbakken zonder dat het mengsel aankleurt.

Giet er de melk bij en roer met een klopper. Laat de saus inkoken tot ze dikker wordt.

Zet het vuur uit en voeg geraspte emmentaler Entremont toe.

Meng en kruid af met zout, peper en muskaatnoot. Zet aan de kant.

 

Doe een beetje vetstof in een warme pan.

Giet een pollepel deeg in de pan als de vetstof goed verspreid is. Verdeel het deeg over de pan.

Bak elke pannenkoek twee minuten aan weerszijden.

 

Giet een lepel bechamelsaus over elke pannenkoek. Voeg een schijfje gekookte ham en wat emmentaler Entremont toe. Rol de pannenkoeken op.

Leg ze in een ovenschaal.

Bestrijk met enkele lepels bechamelsaus en voeg vervolgens emmentaler Entremont toe. 

Zet ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C. Controleer de baktijd: de pannenkoeken moeten goed gegratineerd zijn.

Dien de pannenkoeken op met een groene salade.

 

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken