Gevulde Jack Be Little pompoenen met raclettekaas

Gevulde Jack Be Little pompoenen met raclettekaas
4 personen

Ingrediënten :

  • 4 Jack Be Little pompoenen
  • 8 plakjes Entremont Saveur d’Antan raclettekaas
  • 20 cl verse room (de precieze hoeveelheid hangt af van de grootte van de pompoenen)
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • Een snuifje gerookt paprikapoeder of wat komijnzaad
  • Peper en zout van de molen
  • Enkele dikke sneetjes boerenbrood (om soldaatjes van te maken)

Bereiding:

Breng een grote ketel gezouten water aan de kook. Doe er de pompoenen in en laat 20 à 30 minuten koken op een zacht vuurtje. De kooktijd hangt af van de grootte van de pompoenen. Wanneer je er met een keukenmesje makkelijk in kan prikken, zijn ze zacht genoeg en mag je ze afgieten. Laat afkoelen tot je ze verder kan verwerken.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd intussen de hoedjes van de pompoenen. Lepel voorzichtig de zaden eruit en vermijd dat je door de schil steekt. Kruid de binnenkant met peper en zout en zet de pompoenen nu op een ovenplaat.

Haal de korstjes van de raclettekaas en snijd in kleine blokjes. Doe de kaas in de pompoenen, samen met de look. Vul rijkelijk met room en bestrooi dan met het paprikapoeder of het komijnzaad. Bak 20 à 30 minuten in de oven (gaar de hoedjes eerst apart als ze nog niet gaar genoeg zijn). Haal uit de oven als de kaas gesmolten is en de bovenzijde van de room lichtjes goud begint te kleuren.

Serveer de pompoen met het hoedje erop en enkele knapperig gebakken soldaatjes erbij.

Fotocredits: https://www.lacuisinecestsimple.com/

Recept afdrukken