Romige pompoensoep met raclettekaas van Entremont

4 personnes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pompoen of butternut (1,2 kg)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakjes raclettekaas van Entremont
  • 50 cl bouillon
  • 20 cl room
  • Zout
  • Peper
  • Gemalen gebrande hazelnoten
  • een beetje olijfolie

 

Bereiding

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in grote blokjes. Bak in de snelkookpan de fijngehakte ui aan in 2 eetlepels goed warme olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en laat het geheel nog even bakken. Voeg 50 cl kippenbouillon toe. Sluit de snelkookpan en laat het mengsel 20 minuten koken.

Mixen met de helft van de bouillon en de room. Voeg, indien nodig, extra bouillon toe om de gewenste dikte te verkrijgen. Rasp de raclettekaas en strooi deze in cirkels uit over een vel bakpapier.  Zet dit 6 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.

Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg de gehakte hazelnoten en een beetje olijfolie toe. Versier de soep met de chips van raclettekaas van Entremont. Onmiddellijk opdienen.

 

Photo Credits : Stéphanie Iguna @Geekandfood

Recept afdrukken