Tarwerisotto met asperges en Comté Entremont

Tarwerisotto met asperges en Comté Entremont
4 personen
Voorbereiding : 25 min / Bereidingstijd : 10 min

Ingrediënten:

  • 250 g tarwe
  • 100 g Comté Entremont
  • 1 bosje asperges
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl witte kookwijn
  • 2 soeplepels mascarpone
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding:

Verwarm een grote hoeveelheid water met een snuifje zout.  Schil de asperges, snij de onderste stukken eraf en laat ze ongeveer tien minuten koken. Dompel de asperges onder in koud water om de kleur te fixeren.  Wegzetten.

Pel ondertussen de look en sjalotten en maak de bouillon klaar. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Stoof de sjalotten en de look in een grote pan met hoge rand en voeg daarna de tarwe met een scheutje olijfolie toe. Blus de bereiding af met de witte wijn.

Wacht tot de witte wijn voor 3/4 door de tarwe is opgenomen, voeg dan een pollepel groentebouillon toe en laat al roerend koken tot de bouillon volledig is opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgebruikt.

Bak ondertussen de asperges lichtjes met een klontje boter en breng ze op smaak met zout en peper.

Voeg de mascarpone toe als de bouillon volledig is opgelost. Meng goed, haal van het vuur en voeg de portie fijn geraspte Comté Entremont toe.  Doe de tarwerisotto in een soepbord, leg daarop de asperges met een paar rolletjes Comté en dien goed warm op.

Fotocredits : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory 

Recept afdrukken