Vegetarische schotel met porties Entremont emmentaler kaas bio

Vegetarische schotel met porties Entremont emmentaler kaas bio
4 personen
Voorbereiding : 25 min / Bereidingstijd : 23 minutes

Ingrediënten:

  • 2 avocado‘s
  • 80 g amandelen 
  • porties Entremont emmentaler kaas bio
  • 150 g sperziebonen
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 biologische courgettes
  • 80 g verse erwtjes
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Mosterd
  • 2 gele citroenen

 

Bereiding:

Leg de amandelen op een bakplaat bedekt met bakpapier. Plaats de plaat in de oven gedurende 10-15 minuten op 140°C. Wegzetten.

Breng water aan de kook. Dompel de sperziebonenonder in kokend water. Voeg zout toe als het water terug begint te koken en laat gedurende 5 tot 12 minuten koken naargelang de versheid, de dikte en de gewenste gaarheid. Dompel de bonen na het koken onder in een hoeveelheid koud water om de groene kleur te behouden.

Breng een hoeveelheid water aan de kook. Pel de erwtjes en dompel ze daarna gedurende 1 tot 3 minuten onder in kokend water.  DNa het koken de erwten even in koud water dompelen en wegzetten.

Was de courgettes. Snijd de rauwe ongeschilde courgettes in dunne reepjes met een dunschiller. Meng de courgettereepjes in een kom met een beetje olijfolie, citroensap, peper en zout. Wegzetten.

Schaaf schilfertjes Emmental Bio en zet ze weg voor het dresseren.

Bereid de vinaigrette door een lepeltje mosterd, drie soeplepels olijfolie en een scheutje balsamicoazijn te mengen, voeg peper en zout toe en zet weg.

Snijd de avocado's in dunne reepjes, voeg citroensap, fleur de sel, peper en een scheutje olijfolie toe en zet weg.

Voor het dresseren: begin met uw groenten te dresseren in het midden van de schotel en voeg een paar amandelen, schilfertjes zachte emmentaler en een scheutje vinaigrette toe.

Opdienen

Fotocredits : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory

Recept afdrukken