Terug naar de lijst met tips

Die gekke hamburger

We hoeven de hamburger, de met name dankzij de ontwikkeling van de foodtrucks overal ter wereld ingeburgerde Amerikaanse specialiteit niet meer aan u voor te stellen. Ook in Frankrijk heeft de hamburger zijn fans. In 2000 was 1 op de 9 verkochte broodjes een hamburger, vandaag de dag is dat 1 op de 2. Zonder te vergeten dat 75% van de Franse restaurants tegenwoordig minstens een hamburger op hun menukaart zet (Bron: Gira Conseil). Maar wat zijn de trends op het gebied van de producten? Entremont heeft smakelijke ideeën voor u om met lekkere ingrediënten de heerlijkste hamburgers op tafel te zetten. Leef u maar uit!

Het brood

We proberen elkaar af te troeven met brioche-, granen- en muffinbroodjes.

Het vlees

We geven de voorkeur aan Frans vlees dat we met de hand kneden, marineren, uitrafelen, roken en op smaak brengen met kruiden. We gebruiken alle soorten vlees, van varkensvlees tot lamsvlees, zonder de kip te vergeten. We hebben zelfs hamburgers met zalm en foie gras! Maar ook de vegetarische varianten kunnen rekenen op een groot succes.

De kaas

De streek en de smaak van de kaas blijken heel belangrijk te zijn. We wagen ons aan de Munster, geitenkaas en blauwe kaas. De kaas wordt soms het hoofdingrediënt van de hamburger, met voorgesneden plakjes Emmentaler of Gruyère, waar de Europese hamburgerfans gek op zijn. Uiteindelijk is de hamburger heel inschikkelijk, we houden van hem in alle vormen! Plakjes Raclette of Reblochon kunnen voor een rustiek “berg”-karakter zorgen, terwijl Mozarella, in combinatie met zongedroogde tomaten en pesto hem juist een Italiaans accent geven.

We houden van hartige hamburgers, maar ook zoete varianten zijn lekker, zoals de Hawaï burger met ananas, of waarom niet, een hamburger als dessert. Alle hartige ingrediënten worden dan vervangen door een zoete trompe l’œil. Zo kunt u de mayonaise vervangen door bakkersroom, de salade door muntblaadjes, de plakjes tomaat door aardbeien... een echte surprise als toetje!