Terug naar de lijst met tips

Enkele tips voor geslaagde pizza’s

Een voetbalwedstrijd op tv, een borreluurtje met vrienden, een gezellige familiemaaltijd: grijpt u iedere gelegenheid aan om een eigengemaakte pizza te serveren? Maar met welke trucs wordt iedere pizza een succes? Entremont geeft u zijn beste 100% pizza tips!

Hoe rol je eenvoudig pizzadeeg uit?

Voor alle beginners die zelf pizza willen leren maken, is het uitrollen van het deeg een essentieel punt. Maar wees gerust, dit is echt niet zo moeilijk! U hoeft alleen maar de deegbal tussen twee vellen bakpapier te leggen en uw deegroller over het bovenste vel te rollen. Zo vermijd u meel in de hele keuken en plakt het deeg niet aan de deegroller vast. Rol daarna het deeg uit met het onderste vel rechtstreeks in de bakvorm! Zo eenvoudig is het!

Hoe maak je een calzone volgens het boekje?

Nogmaals voor de beginners, een calzone is een gesloten pizza die op een grote appelflap lijkt. Om dit resultaat te bereiken, is er de volgende handige tip: smeer alle randen in met opgeklopt eiwit wanneer u het deeg voor de helft gevuld heeft. Vouw het deeg voor de helft terug en druk de randen vast met uw vingers, totdat het deeg gelijkmatig en hermetisch is dichtgeplakt. Zo! En nu de oven in!

Hoe maak je pizzadeeg lekker krokant?

Bij Entremont hebben we een slimme truc! U hoeft alleen maar tijdens het bakken van uw pizza een bakje water in de oven te zetten. Door de alchemie van de vrijgekomen waterdamp krijgt u een smakelijke, krokante pizza.

Hoe krijgt mijn pizza nog meer smaak?

Door verschillende soorten kaas te gebruiken! Met de râpé Entremont Spécial Pizza (Entremont Geraspte kaas voor Pizza) geeft u uw pizza een subtiele melange van mozzarella, emmentaler en comté die tijdens het bakken perfect smelt... uw pizza’s zullen nooit meer hetzelfde smaken!