Terug naar de lijst met tips

Hoe geef je jouw winters raclette avonden een originale toets?

Hoe geef je jouw winters raclette avonden een originale toets?

Weet jij welke kaas het meest gebruikt wordt voor de lekkerste winterse kaasgerechten? Raclettekaas natuurlijk!

De raclette is de grote ster van de winteravonden, een gezellige maaltijd die je graag met je familie of vrienden deelt. Hoewel zij oorspronkelijk een traditioneel gerecht uit de Zwitserse bergen is, weet de raclette vandaag authentieke smaken te verenigen met culinaire creativiteit.

Ontdek onze ideeën voor originele raclette avonden.

De zoetzoute raclette

Waarom eens niet winterfruit zoals appelen en peren combineren met de smeuige smaak van kaas?

Het samenspel van zoet en zout is een idee voor een trendy raclette dat je zeker eens moet uitproberen!  Voeg enkele notenpitten of hazelnootschilfers toe om je originele, 100% winterse raclette een krokante toets te geven.

Heb je liever een iets minder uitgesproken zoete noot? Vervang dan gewoon de traditionele aardappelen door zoete aardappelen! En als deze tip je weet te verleiden, dan moet je zeker onze kroketten van zoete aardappelen met raclettekaas uitproberen!

De “healthy” raclette

Is de combinatie van vleeswaren met raclette en aardappelen te zwaar, te vettig voor jou?

Gebruik gerust andere groenten om je raclette lichter te maken! Seizoensgroenten die perfect samengaan met raclettekaas zijn: broccoli, wortelen, pompoenen, ajuinen of paddenstoelen.

Ook niet te versmaden: een zeevruchtenraclette! Combineer de kaas met zalm of met zeevruchten, schaal- en schelpdieren zoals Sint-Jacobsschelpen of garnalen voor een Scandinavisch geïnspireerde raclette.

Ontdek ons origineel racletterecept.

De fijnproeversraclette

In deze lijst met raclettetips mogen de fijnproevers in geen geval ontbreken!

Combineer de zachtheid van eendenfilet met een authentieke gesmolten kaas zoals onze Raclette Saveur d’Antan. Onze tip: sublimeer de eendenfilet met zeste van geconfijte sinaasappel. Door de combinatie met de raclettekaas zal dit gerecht uw smaakpapillen in vervoering brengen!

Of je nu eerder traditioneel ingesteld bent of zin hebt om je creativiteit de vrije loop te laten, ieder van deze trendy gerechten zal je weten te verbluffen en je 100% geslaagde raclette-avonden bezorgen!