Terug naar de lijst met tips

Uw kleine keukenprinsen en -prinsessen in de schijnwerpers

Als uw kinderen niet graag producten proeven die zij niet kennen, is dit het moment om hen te laten meedoen! Enige organisatie in de keuken, een paar regels van goed verstand om in acht te nemen, speciale recepten voor uw kinderen en zij zullen voortaan alle gerechten verorberen die zij samen met u bereid hebben.

Iedere leeftijd zijn eigen mogelijkheden

Loop niet te hard van stapel en wees geduldig! Kleine kinderen tot zes jaar zullen u vooral helpen met het bereiden van de basiselementen: roeren, klutsen, groente en fruit fijnprakken met een vork, afmeten met een plastic maatbeker. Pas tussen 7 en 10 jaar kunnen zij zonder ongelukken een mes met een rond lemmet gebruiken, ingrediënten met een garde klutsen, kaas raspen, deeg kneden of eieren breken! Aan kinderen boven de 10 jaar kunt u voorstellen het menu samen te stellen en hun een recept met weinig ingrediënten laten maken. Maar altijd onder uw toezicht bij het koken!

Adviezen voor de organisatie

Zorg dat u voldoende tijd heeft, door de bereidingstijd van het recept te verdubbelen en minstens een uur uit te trekken. Voor een betere organisatie kunt u de ingrediënten van tevoren voorbereiden, om er zeker van te zijn dat u alles binnen handbereik heeft en om al uw aandacht te kunnen richten op wat er in de keuken gebeurt. Print of kopieer het recept, om te voorkomen dat uw kookboek of computer vies wordt. Begin, om de aandacht van uw kinderen vast te houden, met het hen laten proeven van de ingrediënten voordat deze verwerkt worden. Neem bijvoorbeeld twee stukken Emmentaler van Entremont , rasp er een van en laat uw kinderen beide proeven. Zij begrijpen zo dat je in de keuken gemakkelijk het uiterlijk van de voedingsmiddelen kunt veranderen!

Zijn uw kinderen kleine artiesten? Stel hen voor hun bord te versieren. Harde kazen zijn uitstekend geschikt om figuurtjes uit vormpjes of creatieve spiesjes te maken.

Speciale tip voor geraspte kaas

Geraspte kaas biedt veel voordelen, vooral als list voor moeders die hun kinderen alles willen laten eten! De geraspte Emmentaler, Comté en Gruyère France van Entremont zijn een onmisbare bron van calcium die altijd met veel plezier door de kleintjes gegeten wordt en zo, over hun groenten gestrooid, hen nieuwe lekkere smaken doet ontdekken.