Voedingswaarden

Entremont nodigt u uit de voedingswaarden en voordelen van haar kazen te ontdekken.

Kaas, een bondgenoot voor mensen met een lactoseintolerantie

Harde kazen (zoals emmentaler, comté, gruyère...) zijn van nature lactose-vrij. De lactose is verwijderd tijdens de bereiding van de kaas (uitlekken, rijpen).

Daarom moet het consumeren van kaas, een bron van calcium en proteïnes, aangemoedigd worden bij mensen met een lactoseintolerantie. Een totale uitsluiting of vermindering van de consumptie van zuivelproducten kan deze personen blootstellen aan een risico van calciumtekort en daardoor een gevaar zijn voor hun beenderstelsel.

Kaas, bron van genot en vitaliteit voor senioren

Met hun karakteristieke smaken, eigen aan ieder terroir, hun verschillende texturen, zijn onze kazen ideaal voor het wakker maken van uw smaakpapillen en uw eetlust! Entremont stelt u een groot assortiment kazen voor om het genot naar smaak te variëren.

Daarenboven voldoen onze kazen aan uw specifieke noden: zij zijn natuurlijk rijk aan calcium en proteïne. Proteïne draagt bij aan het instandhouden van de spiermassa en calcium is nodig voor een normaal beenderstelsel. Het consumeren van een 30 gram portie Emmentaler levert u tot ~465kJ (112kCal) energie.  Referentie-innamewaarde voor een typische volwassene is 8400kJ/2000kCal.

Kaas, de opmontering na de inspanning... voor de sporters

Sporters hebben belangrijke behoeften nodig voor het onderhoud van de spieren (duursporten) en het verkrijgen van spiermassa (krachtsporten). Onze kazen zijn van nature rijk aan proteïnes. De consumptie van een 30 gram portie Emmentaler levert u 8,4g proteïnes, wat evenveel is als ongeveer 50g vlees of vis!

Kaas, essentieel onderdeel van een evenwichtige en gevarieerde voeding... voor iedereen!

Zuivelproducten, zoals kaas, zijn de belangrijkste bron van de calcium nodig voor ons organisme. Voor volwassenen draagt calcium bij aan het behoud van een normaal beenderstelsel. Daarom zijn onze kazen, van nature rijk aan calcium, een integraal onderdeel van een evenwichtige en gevarieerde voeding waarvan u ook gemakkelijk kunt genieten!

Kaas, een schat aan calcium voor kinderen

Om de gezondheid te beschermen, raadt het Franse Nationaal Programma Voeding en Gezondheid (PNNS) aan om 3 zuivelproducten per dag te consumeren (tot 4 voor kinderen, adolescenten en 55-plussers). Zuivelproducten zijn de belangrijkste bron van calcium, onmisbaar voor de groei en stevigheid van het beenderstelsel op alle leeftijden.

Tijdens de groei (van geboorte tot 18-20 jaar oud) is het nodig een voldoende inname van calcium te hebben om een sterk skelet op te bouwen. Onze kazen, van nature rijk aan calcium, dragen daarom een deel van het calcium dat uw kinderen nodig hebben bij. De consumptie van een 30 gram portie Emmentaler bevat tot 37,5% van de referentie-inname!

Kaas, een bron van calcium voor u en uw baby... voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

De behoefte aan calcium tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding zijn belangrijk, om zowel de gezondheid als de opbouw van het skelet van uw baby te garanderen. De consumptie van een 30 gram portie Emmentaler bevat tot 37,5% van de referentie-inname! Aarzel dus niet om te genieten van waar u zin in hebt!

Opgepast: om listeriose te verhinderen tijdens de zwangerschap is het aangeraden alleen harde gekookte kazen te eten (zoals Abondance, Beaufort, Emmentaler, Comté, Gruyère) waarvan u de korst moet verwijderen. Natuurlijk moet u kaas van rauwe melk vermijden.

Kleine tip: hoe harder de kaas, hoe hoger het calciumgehalte: tot 1000mg calcium/100g voor de emmentaler!